Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Προτάσεις για την Ελληνική Κοινότητα, Δ.Π.


Προτάσεις:

  1. Να θεωρούμε την Ελληνική Κοινότητα σα θεσμό και κύριο φορέα οργάνωσης του ελληνικού μεταναστευτικού κινήματος, κι όχι απλά σαν πολιτιστικό κέντρο, ή σαν ένα κτίριο που στεγάζει πολιτιστικούς συλλόγους. Ο στόχος πρέπει να είναι η κοινότητα κάποια στιγμή να αναλάβει την οργάνωση της ζωής και των αγώνων των Ελλήνων μεταναστών, όσον αφορά τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν όντας μετανάστες σε μια άλλη χώρα, σε συνεργασία πάντα με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη Γερμανία.
  2. Πρέπει να γίνει προσπάθεια να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην κοινότητα, ώστε να εκλεγεί ένα διοικητικό συμβούλιο (Δ.Σ.) που θα έχει αντανακλαστικά για τα προβλήματα των μεταναστών και για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, και που θα παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
  3. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του Βερολίνου στις δραστηριότητες της κοινότητας, οι οποίες να αποφασίζονται σε συχνές (π.χ. κάθε 1-2 μήνες) Γ.Σ.
  4. Η κοινότητα να διατηρήσει πάσει θυσία την ανεξαρτησία της από τα κράτη, γερμανικό κι ελληνικό, από την Ε.Ε., αλλά και από τους ιδιώτες.
  5. Να διεκδικήσουμε μόνιμη κρατική χρηματοδότηση και από το ελληνικό και από το γερμανικό κράτος.
  6. Να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα χρηματοδότησης του γερμανικού κράτους για όσο ακόμα υπάρχουν (δηλ. μέχρι και το 2016), με διαφάνεια: η Γ.Σ. να αποφασίζει για τους όρους τους, ώστε να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της κοινότητας.
  7. Να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε για κάποιο χρονικό διάστημα την κοινότητα με τις δικές μας οικονομικές δυνάμεις, αν χρειαστεί.
  8. Καμία ανταποδοτική/επιχειρηματική λειτουργία στην κοινότητα.
  9. Να προσληφθεί κοινωνικός λειτουργός από την κοινότητα με πλήρη εργασία και μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο οποίος να αναλάβει την υποδοχή των νέων μεταναστών. Να συνεργαστούμε, ως επιτροπή, μαζί του.
  10. Όλες οι θέσεις εργασίας στην κοινότητα να έχουν πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  11. Να επιδιώκουμε, γενικά, να συμμετέχει η κοινότητα στις πρωτοβουλίες μας, να τις αποφασίζει μέσα από το Δ.Σ. ή κατά προτίμηση, τη Γ.Σ., ώστε σιγά-σιγά να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτήν.
  12. Να φροντίσουμε με την παρουσία μας στις Γ.Σ. της κοινότητας, να διεξάγονται με εποικοδομητικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.