Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Προτάσεις Δ.Π. για θέματα 2ης συνάντησης Λαϊκης Επιτροπής Βερολίνου


1. Να φτιάξουμε ένα μικρό flyer με τα στοιχεία της επιτροπής ώστε να μπορούμε να το δίνουμε στον κόσμο και να το μοιράσουμε σε μέρη που συχνάζουν συμπατριώτες μας

2. Να παρευρεθούμε την επόμενη Δευτέρα στο ΔΣ της κοινότητας όπου υπάρχει ενημέρωση για 
το σχολικό ζήτημα, όπως μας ενημέρωσε ο Μάκης, κι ίσως να προτείνουμε κάποια εκδήλωση/συνέλευση με αυτό το θέμα, ώστε να αρχίσουμε να κινητοποιούμαστε γι'αυτό το ζήτημα, ώστε η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία που τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών χάνουν σχολική χρονιά επειδή δεν ξέρουν γερμανικά...

3. Να έρθουμε σε επαφή με όλους τους οργανισμούς και τους εθελοντές που ασχολούνται με την υποδοχή μεταναστών και να οργανώσουμε μια συνάντηση όπου να συγκεντρωθούν πληροφορίες και εμπειρίες για να συντάξουμε ένα "Οδηγό Επιβίωσης" για τους νέους μετανάστες που έρχονται εδώ. Επίσης, να συντονίσουμε καλύτερα την προσπάθεια των εθελοντών.

4. Να ζητήσουμε συνέλευση της κοινότητας ώστε να παρθούν αποφάσεις στήριξης αυτών των πρωτοβουλιών αλλά και για άλλες πρωτοβουλίες για τους μετανάστες, και να φροντίσουμε αυτή η συνέλευση να είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.