Εκμάθηση γερμανικών

Οι επιλογές που υπάρχουν προς το παρόν για φθηνά μαθήματα γερμανικών είναι:
  1. το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Κοινότητας
  2. τα δημοτικά φροντιστήρια (VHS – www.vhs.berlin.de/). Το κόστος των μαθημάτων σε αυτά τα σχολεία είναι 150 € για την κάθε υποενόητα. Σε περίπτωση που γραφτείς στο BAMF (http://www.bamf.de /, η εγγραφή γίνεται συνήθως  μέσω του σχολείου) για μαθήματα ενσωμάτωσης (Integrationkurs)  πληρώνεις 100 ευρώ την υποενότητα/και αν είσαι άνεργος έχεις μείωση 50%. (η πληροφορία αυτή προέρχεται από τις ΕρωτοΑπαντήσεις της Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου)
  3. τα δωρεάν μαθηματα γερμανικών που παρέχει από την Κυριακή 02/03/2014 στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V. Mittelstr. 33 Steglitz 12167 Berlin) η Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου.
Στη Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου αναπτύσσεται ο προβληματισμός για το πώς θα γίνει δυνατόν να παρέχονται μαθήματα γερμανικών δωρεάν (πχ με εθελοντισμό, ή με χρηματοδότησή τους από το γερμανικό ή και το ελληνικό κράτος, την οποία θα πρέπει να να διεκδικήσουμε αγωνιστικά). Το παράδειγμα σε αυτό το ζήτημα δείχνει η Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.