Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 18:00!, Δ.Π.


Η Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου καλεί όλους τους Έλληνες μετανάστες του Βερολίνου να παραστούν στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, το επόμενο Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στις 18:00, με κύριο θέμα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο Βερολίνο.

Η συνέλευση γίνεται με την επείγουσα αφορμή του επερχόμενου κλείσιματος του ελληνο-γερμανικού τμήματος του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος" στο Prenzluaer Berg, μόλις του ενός από τα δύο που υπάρχουν στο Βερολίνο (το άλλο είναι στο "Αθηνά", στο Lichterfelde-West).

Το εκπαιδευτικό πρόβλημα των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών οξύνεται ακόμη περισσότερο και απαιτεί την άμεση κινητοποιίηση όλων μας. Ελάτε στη Γενική Συνέλευση για να στηρίξετε το ψήφισμα (δέστε εδώ) που θα καταθέσει η Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου, ώστε να κινητοποιηθεί η Ελληνική Κοινότητα!

Επιπλέον, η Λαϊκή Επιτροπή Βερολινου θα καταθέσει ψήφισμα (δέστε εδώ) ώστε η Ελληνική Κοινότητα να πάρει θέση και να αναλάβει δράση ενάντια στη μάστιγα της εκμετάλλευσης των Ελλήνων μεταναστών εργαζομένων, ειδικά των νέων, από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Βερολίνο, δυστυχώς κατά πλειοψηφία συμπατριωτών μας, κυρίως από τον κλάδο του επισιτισμού (εστιατόρια, καφέ, μπαρ).

Τέλος, είναι ευκαιρία, δεδομένου ότι σε αυτή τη Γενική Συνέλευση θα γίνει και απολογισμός της Ελληνικής Κοινότητας και των οικονομικών της για την προηγούμενη χρονιά, να γίνει μια συνέλευση διαφορετική από τις προηγούμενες, ώστε κάτι να αρχίσει να αλλάζει για τους Έλληνες μετανάστες και την κοινότητα τους. 

Καλούμε όσους έρθουν, να κάνουν υπομονή και να μείνουν μέχρι το τέλος, να περιφρουρήσουν την ομαλότητα της διαδικασίας και να συμβάλουν ώστε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις, ώστε σιγά-σιγά η Ελληνική Κοινότητα να γίνει υπερασπιστής των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων μεταναστών στο Βερολίνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.