Υποδοχή νέων μεταναστών

Πληροφορίες χρήσιμες για κάθε νέο μετανάστη στο Βερολίνο:
  1. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 16:00 – 18:00 παρέχεται στην Ελληνική Κοινότητα γενική συμβουλευτική για νέους μετανάστες.
  2. Πολύ καλές και με πολλές πληροφορίες είναι και οι ΕρωτοΑπαντήσεις της Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου.
  3. Πληροφορίες και νομική υποστήριξη παρέχει δωρεάν και στα ελληνικά η Εμιλία Καρκαμπάση (τηλ. (030)212 40 325, e-mail: Carcabassi@dgb.de) στο Γραφείο παροχής συμβουλών για απόδημους του Arbeit und Leben Berlin e.V. - DGB/VHS (Beratungsstelle für Migrantinnen und Migraten im DGB-Haus), Keithstraße 1-3, 10787, Berlin (γραφεία 210, 211, 213, 215, 2ος όροφος)  κάθε Τρίτη (10:00-18:00) και Τετάρτη (08:00-15:00).  
  4. Mπορείτε να βρείτε ενημερωτικό έντυπο στα ελληνικά για τα κοινωνικά επιδόματα που δίνει το γερμανικό κράτος, από την Diakonie Berlin-Bradenburg.

Ως Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου επιστούμε την προσοχή ενάντια στην ταξικά άδικη μεταναστευτική πολιτική τόσο του ελληνικού κράτους που εγκαταλείπει τους μετανάστες στην τύχη τους, όσο και του γερμανικού που επιχειρεί βίαια να τους ενσωματώσει και να τους οδηγήσει στην πιο βαρειά εκμετάλλευση.

Οπότε καλούμε όλους τους Έλληνες μετανάστες να μη δέχονται τη μαύρη και ανασφάλιστη  εργασία, να διεκδικούν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, της αξιοπρεπούς αμοιβής συμπεριλαμβανομένης, να καταγγέλουν τις παραβιάσεις εις βάρος τους, να οργανώνονται στις αρμόδιες συνδικαλιστικές οργανώσεις/σωματεία, και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μαζί με τους εργαζομένους όλων των εθνικοτήτων, Γερμανών και μεταναστών.

Επιπλέον έχουμε αποφασίσει και ήδη έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε, τα εξής:
  1. Να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα την προσπάθεια υποδοχής νέων μεταναστών (συνοδεία στις γερμανικές μεταναστευτικές υπηρεσίες, ενημέρωση κ.τ.λ.) που γίνεται ήδη στα πλαίσια της Ελληνικής Κοινότητας.
  2. Να μοιραστούμε και να καταγράψουμε την εμπειρία που υπάρχει ήδη, ώστε να παράξουμε ένα "Οδηγό Επιβίωσης" για τους νέους μετανάστες, ο οποίος, επιπλέον, να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγωνιστικών διαθέσεων των μεταναστών για αξιοπρεπή διαβίωση, με αισιοδοξία και αλληλεγγύη.
  3. Να μην περιοριζόμαστε στο ρόλο του μεταφραστή οταν συνοδεύουμε ή ενημερώνουμε κάποιον, αλλά να ενημερώνουμε συνολικά για τα δικαιώματα των μεταναστών και να ενθαρρύνουμε τους νέους μετανάστες να κρατάνε αξιοπρεπή κι αγωνιστική στάση απέναντι στις γερμανικές μεταναστευτικές υπηρεσίες (π.χ. να μην υπογράφουν ότι τους ζητείται (!) και να μην αποδέχονται οποιαδήποτε προτεινόμενη δουλειά με άθλιες συνθήκες).
  4. Να καταγγείλουμε δημόσια όσους εκμεταλλεύονται νέους μετανάστες αποσπώντας τους μεγάλα ποσά για μεταφράσεις και συνοδεία στις μεταναστευτικές υπηρεσίες. Να διοργανώσουμε σχετική εκδήλωση ή/και καμπάνια ενημέρωσης και προστασίας των μεταναστών.
  5. Να συνεννοηθούμε με εργαζόμενους άλλων εθνικοτήτων, Γερμανούς και μετανάστες, ώστε να διεκδικήσουμε να σταματήσει η αδικία του να μη δίνεται το Harz IV, στους προερχόμενους από χώρες του Νότου της Ε.Ε. Επίσης, να διεκδικήσουμε μαζί τους την αύξηση όλων των επιδομάτων και τη βελτίωση των όρων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.