Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πληροφορίες και προτάσεις για την υποδοχή νέων μεταναστών, Δ.Π.


Πληροφορίες:
  1. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 16:00 – 18:00 παρέχεται στην Ελληνική Κοινότητα γενική συμβουλευτική για νέους μετανάστες.
  2. Πολύ καλές και με πολλές πληροφορίες είναι και οι ΕρωτοΑπαντήσεις της Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών Βερολίνου.
  3. Πληροφορίες και νομική υποστήριξη παρέχει δωρεάν και στα ελληνικά η Εμιλία Καρκαμπάση (τηλ. (030)212 40 325, e-mail: Carcabassi@dgb.de) στο Γραφείο παροχής συμβουλών για απόδημους του Arbeit und Leben Berlin e.V. - DGB/VHS (Beratungsstelle für Migrantinnen und Migraten im DGB-Haus), Keithstraße 1-3, 10787, Berlin (γραφεία 210, 211, 213, 215, 2ος όροφος)  κάθε Τρίτη (10:00-18:00) και Τετάρτη (08:00-15:00). 



Προτάσεις:

  1. Να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα την προσπάθεια υποδοχής νέων μεταναστών (συνοδεία στις γερμανικές μεταναστευτικές υπηρεσίες, ενημέρωση κ.τ.λ.) που γίνεται ήδη στα πλαίσια της Ελληνικής Κοινότητας.
  2. Να μοιραστούμε και να καταγράψουμε την εμπειρία που υπάρχει ήδη, ώστε να παράξουμε ένα "Οδηγό Επιβίωσης" για τους νέους μετανάστες.
  3. Να μην περιοριζόμαστε στο ρόλο του μεταφραστή οταν συνοδεύουμε ή ενημερώνουμε κάποιον, αλλά να ενημερώνουμε συνολικά για τα δικαιώματα των μεταναστών και να ενθαρρύνουμε τους νέους μετανάστες να κρατάνε αξιοπρεπή κι αγωνιστική στάση απέναντι στις γερμανικές μεταναστευτικές υπηρεσίες (π.χ. να μην υπογράφουν ότι τους ζητείται (!) και να μην αποδέχονται οποιαδήποτε προτεινόμενη δουλειά με άθλιες συνθήκες).
  4. Να καταγγείλουμε δημόσια όσους εκμεταλλεύονται νέους μετανάστες αποσπώντας τους μεγάλα ποσά για μεταφράσεις και συνοδεία στις μεταναστευτικές υπηρεσίες. Να διοργανώσουμε σχετική εκδήλωση ή/και καμπάνια ενημέρωσης και προστασίας των μεταναστών.
  5. Να συνεννοηθούμε με εργαζόμενους άλλων εθνικοτήτων, Γερμανούς και μετανάστες, ώστε να διεκδικήσουμε να σταματήσει η αδικία του να μη δίνεται το Harz IV, στους προερχόμενους από χώρες του Νότου της Ε.Ε. Επίσης, να διεκδικήσουμε μαζί τους την αύξηση όλων των επιδομάτων και τη βελτίωση των όρων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.