Εργαζόμενοι


Η Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου:
 
1.     Καταγγέλει την πρακτική της εκμετάλλευσης των (νέων) Ελλήνων μεταναστών μέσω ανασφάλιστης ή/και μαύρης εργασίας, συμπίεσης των αμοιβών, συμπεριφορών που προσβάλλουν την προσωπικότητα των εργαζομένων κ.α. εκ μέρους εργοδοτών, κατά πλειοψηφία συμπατριωτών μας, ειδικότερα από τον κλάδο του επισιτισμού (εστιατόρια, καφετερίες, μπαρ).

2.     Προτρέπει τους Έλληνες εργαζομένους να μη δέχονται τη μαύρη και ανασφάλιστη  εργασία, να διεκδικούν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, της αξιοπρεπούς αμοιβής συμπεριλαμβανομένης, να καταγγέλουν τις παραβιάσεις εις βάρος τους, να οργανώνονται στις αρμόδιες συνδικαλιστικές οργανώσεις/σωματεία, και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους μαζί με τους εργαζομένους όλων των εθνικοτήτων, Γερμανών και μεταναστών.

3.     Δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων και των αγώνων τους με όλες της τις δυνάμεις.

4.     Θα προχωρήσει σύντομα σε διοργάνωση εκδήλωσης για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα αυτό και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

5.     Επιφυλάσσεται στο μέλλον να προβεί σε κινητοποιήσεις υπέρ των εργαζομένων και κατά όποιου τους εκμεταλλεύεται παραβιάζοντας, μάλιστα, τη νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.