Ποιοί είμαστε

Mετά από τις συγκεντρώσεις των Ελλήνων του Βερολίνου ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, και ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε κάθε φορά να πέσει το ...μαύρο, για να κινητοποιηθούμε:
αν δεν αναπτύξουμε τους αγώνες μας για τις ανάγκες μας και τα συμφέροντα μας, αφήνουμε το χώρο στο φασισμό για να καλύψει το κενό, σε μια εποχή που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, όλα τα προβλήματα και οι αντιθέσεις οξύνονται και οδηγούνται σε γενική ΚΡΙΣΗ.

Επομένως, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για τα εξής:

 • Για να υπάρχει μια δυνατή, πολιτικοποιημένη φωνή για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην ΕΕ, στον Κόσμο. Ζούμε στο Βερολίνο, την πραγματική πρωτεύουσα της ΕΕ (δεδομένης της ηγετικής θέσης της Γερμανίας σε αυτήν), ενώ η ΕΕ είναι ο ένας από τους 2 ισχυρότερους πόλους του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος. Όλοι αγωνιούμε για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, πολλοί από μας θα θέλαμε μια μέρα να είχαμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε στην πατρίδα μας, σε μια χώρα όπου να μπορούμε να ζήσουμε και να εργαστούμε με αξιοπρέπεια, και να συμβάλουμε στην αναγέννησή της. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και να τη βλέπουμε να γλιστράει στην υποδούλωση, στην οικονομική αλλά και πολιτιστική εξαθλίωση, στο φασισμό, ίσως στο μέλλον, και στον πόλεμο (δεδομένου του τί συμβαίνει ήδη ολόγυρα στη γειτονιά μας).
 • Για να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας εδώ, στο Βερολίνο, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να μην πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες από την κρίση.
 • Για να αναπτύξουμε άμεσα τη λαϊκή αγωνιστική αλληλεγγύη ανάμεσά μας για την προσωρινή, έστω, κάλυψη των πιο οξυμένων προβλημάτων μας. Αλληλεγγύη, όχι σαν φιλανθρωπία που οδηγεί στο αίσθημα της ανημποριάς και της ταπείνωσης ΑΛΛΑ χέρι-χέρι με τον αγώνα, με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, ώστε όλοι να μπορούμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες μας, χωρίς να μας λυγίζει το άγχος της επιβίωσης. 

Κάθε νέος ή παλιός μετανάστης, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, μικροεπιχειρηματίας ή επαγγελματίας, κάθε ένας συμπατριώτης που θίγεται στον έναν ή στον άλλον βαθμό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δυσκολίες της μετανάστευσης, από την καταπίεση της γερμανικής κρατικής μεταναστευτικής πολιτικής, πρέπει να είναι μαζί μας!

Τα προβλήματα αφορούν και τους παλιούς και τους νέους μετανάστες. Μπορεί η κατάσταση να είναι πιο τραγική γι' αυτούς που έρχονται τώρα από την Ελλάδα, αλλά σιγά-σιγά η κρίση θα έχει όλο και πιο τραγικές συνέπειες ΚΑΙ στη Γερμανία (π.χ. κλείσιμο των Schlecker, απολύσεις στη SIEMENS), και οι παλιοί Έλληνες μετανάστες θα είναι από τους πρώτους που θα τους αγγίξει η κρίση αυτή.

Απευθυνόμαστε εξίσου σε μέλη και σε μη μέλη κομμάτων, φτάνει να αποδέχονται όλοι τους βασικούς κανόνες λειτουργίας μας και τους βασικούς μας σκοπούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς καπελώματα, χωρίς να υποτιμούμε κανέναν. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει το βαθμό συμμετοχής του, και να συνεχίσει να παλεύει για τις ιδιαίτερες απόψεις του. Περιφρουρούμε τους σκοπούς μας και το κοινό πολιτικό μας μήνυμα, και ταυτόχρονα, επιτρέπουμε έναν πλούσιο κι έντονο πολιτικό διάλογο μεταξύ μας!

Δε θα πληρώσουμε εμείς την καπιταλιστική κρίση! Αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας!

Εναντιωνόμαστε σε όποιον σπέρνει την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, όποιον προσπαθεί να μας συμβιβάσει με την υποτίμηση των συμφερόντων μας, τη μη ικανοποίηση των αναγκών μας στο όνομα της κρίσης, όποιον μας οδηγεί στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση ως δήθεν συνυπεύθυνοι σε αυτήν. Δε δεχόμαστε τις γνωστές δικαιολογίες που επικαλούνται την κρίση ("δεν υπάρχουν λεφτά..."), ούτε τους γνωστούς εκβιασμούς ("αν δεν κάνουμε αυτό δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση, θα μας διώξουν από το Ευρώ, την ΕΕ, δε θα χρηματοδοτήσουν την κοινότητα", κτλ...).

Τα όπλα μας είναι η Αλληλεγγύη, η Ενότητα, η Οργάνωση και  ο Αγώνας! Διοργανώνουμε:

 • κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις), 
 • εκδηλώσεις ενημέρωσης, συζήτησης και ευαισθητοποίησης, 
 • παρεμβάσεις στα ΜΜΕ Ελλάδας και Γερμανίας,
 • καλλιτεχνικές, επιστημονικές, πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις,
 • διοργάνωση δικτύων/εκδηλώσεων αλληλεγγύης, 
 • αλλαγή της κατάστασης στην Ελληνική Κοινότητα, ώστε να μετατραπεί σε εκφραστή των συμφερόντων μας,
 • αξιοποίηση όλων των υπόλοιπων φορέων και οργανώσεων της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου,
 • συνεργασία με εργαζομένους άλλων εθνικοτήτων, μετανάστες και Γερμανούς, και τις οργανώσεις τους.

Αφίσσα της Λαϊκής Επιτροπής Βερολίνου:  
Κολλήστε την όπου συχνάζουν Έλληνες/-ίδες μετανάστες/-ριες στο Βερολίνο!


Flyer της Λαϊκής Επιτροπής Βερολίνου:  
Διαδώστε το στους/στις Έλληνες μετανάστες/-ριες! στο Βερολίνο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.