Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Για την έγκριση του πρότζεκτ χρηματοδότησης της κοινότητας για τα επόμενα 2 χρόνια, ΔΠ

Ενημερώνω κι εγώ ότι οριστικοποιήθηκε η έγκριση του πρότζεκτ χρηματοδότησης της κοινότητας για τα επόμενα 2 χρόνια, από την κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου. Την απόφαση μπορείτε να τη βρείτε εδώ και τη σχετική ανακοίνωση εδώ.



Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι' αυτή τη χρηματοδότηση, ειδικά στο βαθμό που η χρηματοδότηση αυτή δε συνοδεύεται από όρους που αλοιώνουν το χαρακτήρα της Ελληνικής Κοινότητας και τη δημοκρατικής της παράδοση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι κάθε τέτοιου είδους χρηματοδότηση που δίνεται μόνο παροδικά και μόνο για συγκεκριμένα πρότζεκτ που πρέπει λίγο-πολύ να ακολουθούν τις προτεραιότητες του γερμανικού κράτους, δεν αποτελούν μακροπρόθεσμη λύση. Άλλωστε, τις προτεραιότητες του γερμανικού κράτους τις έχουμε νιώσει στο πετσί μας οι Έλληνες είτε ζούμε στην Ελλάδα, είτε είμαστε μετανάστες στη Γερμανία.

Επιπλέον, αυτή η χρηματοδότηση επαρκεί μόνο για τα βασικά λειτουργικά έξοδα της κοινότητας, τη στιγμή που οι ανάγκες των Ελλήνων μεταναστών είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερες. Εξακολουθεί, δε, να ΜΗΝ επαρκεί για την πλήρη εργασία με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργάζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην κοινότητα.

Θέλω να επαναλάβω τη θέση μου για μια κοινότητα των μελών η οποία:
  1. Θα λειτουργεί, κυρίως, υπέρ των αναγκών των μελών της ελληνικής μεταναστευτικής κοινότητας, ειδικά των πιο νέων μεταναστών, οι οποίοι έχουν αυτόν τον καιρό επείγουσες ανάγκες για συμβουλευτική υποστήριξη, οικονομική βοήθεια, βοήθεια στη στέγαση και στην εξεύρεση εργασίας, για λύση του σχολικού προβλήματος, για υποστήριξη ενάντια στην εργασιακή τους υπερεκμετάλλευση, για οργάνωση της αλληλεγγύης και των αγώνων τους κοκ
  2. Θα λειτουργεί και όπως ήταν μέχρι και πρόσφατα, δηλ. ως ελληνικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά με αναζωογονημμένους συλλόγους και με πλούσιο πολιτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό πρόγραμμα. 
  3. Θα βασίζεται στη δημοκρατική της λειτουργία, με συχνές γενικές συνελεύσεις και ένα λειτουργικό διοικητικό συμβούλιο που θα έχει αντανακλαστικά για τα ζητήματα που προκύπτουν και αφορούν τους Έλληνες μετανάστες.
  4. Θα αποτελεί μια πολιτικοποιημένη φωνή για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αφορούν άμεσα τις ζωές μας.
Μια τέτοια κοινότητα πρέπει να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της ΚΑΙ μέσα από τη χρηματοδότησή της.
  1. Να διεκδικήσει αγωνιστικά και μαζικά άνευ όρων χρηματοδότηση και από το γερμανικό και από το ελληνικό κράτος, οι αντιλαϊκές πολιτικές των οποίων οδηγούν στο φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης.
  2. Οποιαδήποτε χρηματοδότηση με πρότζεκτ να μην αντιβαίνει στις αρχές της κοινότητας και να την εγκρίνουν τα μέλη της μέσω της Γενικής Συνέλευσης.
  3. Για όσο υπάρχει οικονομική στενότητα, η κοινότητα να βασιστεί και στην αλληλεγγύη και τη δραστηριότητα των μελών και των συλλόγων που την αποτελούν, ανάλογα με τις δυνατότητες τους καθενός.
  4. Χωρίς καμία ανταποδοτική ιδιωτικοοικονομική λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.