Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση-συζήτηση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Διασπορά με τον καθ. Μιχάλη Δαμανάκη, ΔΠ

Παραθέτω παρακάτω την πρόσκληση για την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου-Βραδεμβουργου, η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βερολίνου και η Λαϊκή Επιτροπή Βερολίνου για την "Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Διασπορά" με τον καθ. Μιχάλη Δαμανάκη.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Κοινότητας, με αφορμή το κλείσιμο του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος", αλλά και τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες  του νέου κύματος των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία και στο Βερολίνο ειδικότερα.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η αλληλεγγύη στον αγώνα των γονιών του "Όμηρος", αλλά και η επιστημονική συζήτηση για το γενικότερο εκπαιδευτικό πρόβλημα των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών, έτσι ώστε η ελληνική κοινότητα να καταλήξει σε θέσεις και διεκδικήσεις προς το γερμανικό και το ελληνικό κράτος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.