Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Όλοι σήμερα στη ΓΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου στις 18:00, ΔΠ

Παραθέτω παρακάτω 4 σχέδια αποφάσεων/ψηφισμάτων για τη σημερινή ΓΣ. 
Πρόκειται για:
1. σχέδιο απόφασης για βασικές προγραμματικές αρχές της κοινότητας,
2. σχέδιο απόφασης για τα οικονομικά της κοινότητας,
3. πρόταση για κινητοποίηση όλων των μελών της ελληνικής κοινότητας  Βερολίνου στη διαδήλωση της επερχόμενης Πρωτομαγιάς, τόσο για τα  προβλήματά μας εδώ πέρα (με αιχμές τη χρηματοδότηση της κοινότητας και  το κλείσιμο του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος") όσο και για τη  συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα.
4. ψήφισμα για την εξελισσόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ στην  Ουκρανία, η οποία ανέδειξε πραξικοπηματικά μια φασιστική κυβέρνηση με  συμμετοχή ναζιστών.


Ελάτε να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και με τις δράσεις μας να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική, ανεξάρτητη και αγωνιστική κοινότητα που θα βάζει τα επέιγοντα προβλήματα των μεταναστών ως πρώτη προτεραιότητα!





Σχέδιο απόφασης για την προγραμματική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, 09-03-2014.


Η Γ.Σ. αποφασίζει τις παρακάτω γενικές κατετυθύνσεις της δραστηριότητάς της:

1.     Την ανάδειξη της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου ως το θεσμό οργάνωσης του κινήματος των Ελλήνων μεταναστών στο Βερολίνο. θέτοντας τα ιδιαίτερα προβλήματά τους ως προτεραιότητα της δραστηριότητάς της. Επομένως, η Ελληνική Κοινότητα θα επιδιώξει να αποτελέσει τη φωνή των Ελλήνων του Βερολίνου.

2.     Την έμφαση στα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νέο κύμα μεταναστών.

3.     Την οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών και την ανάλειψη αγωνιστικών/διεκδικητικών πρωτοβουλιών για τα επείγοντα προβλήματά τους.

4.     Την κατανομή των οικονομικών της πόρων ανάλογα με τις παραπάνω προτεραιότητες.

5.     Την ανεξαρτησία της από τις (δια)κρατικές πολιτικές της Γερμανίας, της Ελλάδας και της ΕΕ.

6.     Τη δημοκρατική της λειτουργία που θα έχει ως βάση της τη Γενική Συνέλευση και την εύρυθμη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου.

7.     Την προσήλωσή της στην πλήρη εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους της.

8.     Την προσφορά των υπηρεσιών της στη βάση της αλληλεγγύης και όχι στη βάση της ανταποδοτικής ή/και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας.

9.     Την ισοτιμία όλων των μελών της άσχετα από την οικονομική τους κατάσταση και τη δυνατότητά τους να προσφέρουν οικονομικά σε αυτήν πέρα από την καταστικά θεσμοθετημένη συνδρομή τους.

10. Τη συνεργασία με τους φορείς (συλλόγους, οργανώσεις συνδικάτα) του λαϊκού κινήματος της Γερμανίας και των άλλων μεταναστευτικών κοινοτήτων.



Σχέδιο απόφασης για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, 09-03-2014, σχετικά με τα οικονομικά της.


Η Γ.Σ. αποφασίζει τις παρακάτω γενικές κατευθύνσεις για τα οικονομικά της Ελληνικής Κοινότητας:

1.     Η Ελληνική Κοινότητα θα διεκδικήσει αγωνιστικά την κάλυψη των σταθερών και βασικών της εξόδων μέσω μόνιμης κρατικής χρηματοδότησης τόσο από το ελληνικό κράτος, όσο και από τις γερμανικές αρχές.

2.     Για το διάστημα που η κρατική χρηματοδότηση δεν έχει γίνει δυνατή, η Ελληνική Κοινότητα θα επιδιώξει την οικονομική της ανεξαρτησία βασιζόμενη στην αλληλεγγύη και στήριξη των μελών της, και γενικότερα της κοινότητας των Ελλήνων του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων συλλόγων του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου. Στα πλαίσια αυτά η ΓΣ αποφασίζει: (α) την αύξηση της συνδρομής των μελών της στα 25 Ευρώ το χρόνο (μειωμένο 12 Ευρώ το χρόνο), (β) να ζητήσει από τους υπόλοιπους συλλόγους αύξηση της σταθερής ετήσιας συνεισφορά τους στο πολιτιστικό κέντρο στα 120 Ευρώ το χρόνο, συν ένα Ευρώ για κάθε οικονομικά ενεργό μέλος τους, (γ) να ζητήσει από τους συλλόγους τη συνεισφορά ενός ποσού 20 Ευρώ για κάθε χρήση των κεντρικών αιθουσών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου για εκδηλώσεις, (δ) τη δημιουργία του θεσμού «Φίλοι του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου», του οποίου οι συμμετέχοντες θα δεσμεύονται να μεταβιβάζουν (μέσω lastschrift) ενα ποσό μηνιαίως στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (από 3 ως 5 ευρώ ή και παραπάνω).

3.     Κάθε επιπλέον χρηματοδότηση από τις γερμανικές αρχές με τη μορφή των πρότζεκτ θα πρέπει να αποκτήσει στην επόμενη διετία συμπληρωματικό χαρακτήρα για τα οικονομικά της Ελληνικής Κοινότητας. Κάθε νέο πρότζεκτ θα πρέπει να παρουσιάζεται και να λαμβάνει έγκριση από τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας, ώστε ναεξασφαλίζεται ότι είναι σύμφωνο με τι αρχές λειτουργίας της και τα  καλώς εννοούμενα συμφέροντα των μελών της.

4.     Η Ελληνική Κοινότητα θα επιδιώξει να αναδειχθεί στο μοναδικό διαχειριστή των υποδομών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, και να είναι υπόλογη για τις σχετικές της αποφάσεις, μόνο στη Γενική της Συνέλευση. Μέχρι τότε, το Διοικητικό της Συμβούλιο δεσμεύεται να εκπροσωπεί την Ελληνική Κοινότητα στο Συντονιστικό Συλλόγων, ή σε οποιονδήποτε παρόμοιο νέο φορέα διαχείρισης του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου δημιουργηθεί, με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.



 
Σχέδιο απόφασης για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, 09-03-2014, για αγωνιστική κινητοποίηση στις εκδηλώσεις της επερχόμενης Πρωτομαγιάς.


Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου καλεί όλα της τα μέλη, τους συλλόγους του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, και όλους τους Έλληνες του Βερολίνου να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στη διαδήλωση της επερχόμενης Πρωτομαγιάς (2014).

Διαδηλώνουμε στο πλευρό των Γερμανών εργαζομένων για όλα τα κοινά μας προβλήματα, απώρεια της καπιταλιστικής κρίσης, και επιπλέον, για αυτά που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες στο Βερολίνο, νέοι και παλιοί, και διεκδικούμε:

1.     Μόνιμη κρατική χρηματοδότηση για την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις γερμανικές αρχές, ώστε να καλύψει τα βασικά της έξοδα και να δημιουργήσει δομές υποδοχής των νέων μεταναστών, ελεγχόμενες από το μεταναστευτικό μας κίνημα.

2.     Λύση στο εκπαιδευτικό πρόβλημα των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών, έτσι ώστε να γίνουν φορείς τόσο της ελληνικής όσο και της γερμανικής παιδείας για να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να ζήσουν τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα και αποκλεισμούς. Άμεσα διεκδικούμε να μην κλείσει το ελληνόγλωσσο τμήμα του ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου «Όμηρος».

3.     Να σταματήσει η μεροληπτική συμπεριφορά των γερμανικών αρχών απέναντι στους Έλληνες μετανάστες, πχ να δίνονται όλα τα επιδόματα χωρίς διακρίσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

4.     Να παρθούν μέτρα ενάντια στην εργασιακή υπερεκμετάλλευση των νέων μεταναστών.


Επίσης, με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, διεκδικούμε να σταματήσουν και να αντιστραφούν οι πολιτικές που εξανδραποδίζουν τον ελληνικό λαό για τα συμφέροντα των δανειστών, και ξαναστέλνουν  τους Έλληνες μετανάστες για να επιβιώσουν:
  • Όχι άλλα βάρη στο λαό
  • Καμιά απόλυση να μην περάσει
  • Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει
  • Καμιά νέα αυθαιρεσία, εργοδοτική ή κυβερνητική να μην περάσει
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
  • Διάλυση τώρα των παρακρατικών – φασιστικών οργανώσεων
  • Κατάργηση των μνημονίων
  • Έξω η τρόικα από την Ελλάδα

Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση! Αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας!
Αλληλεγγύη, Ενότητα, Οργάνωση και Αγώνας!



Σχέδιο ψηφίσματος για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, 09-03-2014, για τα γεγονότα της Ουκρανίας.


Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, τιμώντας τη δημοκρατική της παράδοση, καταγγέλει τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές παρέμβασεις των ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, καταγγέλλουμε τα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανίας, για την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας, και τηn αντικατάστασής της με μια φασιστική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή Ουκρανών ναζιστών. Η κυβέρνηση αυτή ήδη πήρε μέτρα όπως η νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και οι διώξεις κομμουνιστών, η καταπίεση των αλλοεθνών μειονοτήτων και κοινοτήτων, ανάμεσα στις οποίες και των Ελλήνων και της ελληνικής γλώσσας.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση κάθε λαού, και εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τον Ουκρανικό λαό.

Απαιτούμε από τη Γερμανία και την ΕΕ να σταματήσουν αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση, και ειδικότερα από την ελληνική κυβέρνηση, να υπερασπίσει τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μη θεριέψει ποτέ ξανά το φασιστικό/ναζιστικό φίδι στην Ευρώπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.