Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή των Ελλήνων του Βερολίνου στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς 2014 στο Βερολίνο, ΔΠ

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου της 9ης Μαρτίου 2014 αποφάσισε τη συμμετοχή της Κοινότητας στις εκδηλώσεις της 1ης Μάη 2014 στο Βερολίνο.

Καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε τον τρόπο που θα διαδηλώσουμε για τα προβλήματα των Ελλήνων του Βερολίνου, ως κατά συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων/ανέργων/συνταξιούχων/φοιτητών στη Γερμανία.

Κυριότεροι άξονες των διεκδικήσεών μας θα μπορούσαν να είναι:
  1. Το εκπαιδευτικό πρόβλημα με αιχμή την εναντίωση στο κλείσιμο του δίγλωσσου ευρωπαϊκού δημοτικού σχολείου "Όμηρος".
  2. Η μόνιμη κρατική (από Ελλάδα και Γερμανία) χρηματοδότηση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου για την κάλυψη των σταθερών αναγκών της και για τη δημιουργία δομών υποδοχής και υποστήριξης των νέων μεταναστών.
  3. Η εναντίωση στη μεροληπτική συμπεριφορά των γερμανικών αρχών απέναντι στους νέους Έλληνες (και άλλους νοτιοευρωπαίους) μετανάστες, με αιχμή το να δίνονται όλα τα νόμιμα επιδόματα όπως το Hartz IV.
  4. Το να παρθούν μέτρα και να διεξαχθούν έλεγχοι ενάντια στη μαύρη εργασία των νέων Ελλήνων μεταναστών.

Επίσης, καλούμαστε να διαδηλώσουμε ενάντια στις πολιτικές των ελληνικών και γερμανικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και μας οδηγούν σε νέο κύμα μετανάστευσης.

Τέλος, καλούμαστε να αγωνιστούμε μαζί με τους Γερμανούς εργαζομένους για τα δικαιώματά μας στην εργασία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία, την υγεία, τη δημοκρατία, ενάντια στο φασισμό, δηλ. για όλες τις πλευρές της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά.

Οι Έλληνες μετανάστες που συμμετέχουν στο γερμανικό συνδικαλισμό, οφείλουν να διαδηλώσουν με τα συνδικάτα τους, στα οποία, όμως, να παρέμβουν και για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες του Βερολίνου, ζητώντας την αλληλεγγύη των Γερμανών εργαζομένων.

Οι υπόλοιποι, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν αποτελούν προς το παρόν ενεργό μέρος του γερμανικού εργατικού-λαϊκού κινήματος, οφείλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με την ελληνική κοινότητα.

 Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση! 
Αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας! 
Αλληλεγγύη, Ενότητα, Οργάνωση και Αγώνας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.