Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση νέων Συριζα για Πολυτεχνείο, N.A.


Ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ για τα σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σαράντα χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν επιστρέφει πλέον ως απλή μνήμη, αλλά βιώνεται ως πραγματικότητα μέσα από τον απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μέσα από τους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών και όλων των πληττόμενων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Μπροστά στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, μπροστά στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, μπροστά στο πραξικοπηματικό σφράγισμα της ΕΡΤ τα ξημερώματα της 7ης Νοέμβρη, μπροστά στην φασιστική απειλή και την εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου συμπυκνώνει έναν συνολικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Μια μάχη που δίνεται στο τώρα με πρωταγωνιστές τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους που ετοιμάζονται να διανύσουν τη δέκατη εβδομάδα κινητοποιήσεων, τους εργαζομένους της ΕΡΤ που εκδιώχθηκαν βίαια από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγες μέρες πριν και φυσικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες που βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους να καταστρέφεται.

Όλοι και όλες μαζί θα βρεθούμε τις επόμενες μέρες στο Πολυτεχνείο με στόχο να αποτελέσει όχι έναν απλό χώρο μνήμης, αλλά ένα χώρο αντίστασης στο σήμερα και να γίνει κέντρο αγώνα, σημείο συνάντησης, συσπείρωσης και συντονισμού όλων όσοι παλεύουν ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει. Απεργοί, απολυμένοι και απολυμένες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο σκληρό μνημονιακό καθεστώς, νέοι και νέες, κάνουμε το Πολυτεχνείο του 2013 κέντρο των δικών μας αγώνων, προπύργιο της διεκδίκησης ενός διαφορετικού μέλλοντος. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως κομμάτι ενός πολιτικού σχεδίου ανατροπής αυτής της κυβέρνησης μέσα από τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Ξέρουμε πως το μέλλον που εμείς επιθυμούμε, όπως και η δημοκρατία την οποία συρρικνώνουν, δεν παραχωρείται από κανένα Σαμαρά ή Βενιζέλο. Μπορεί μόνο να κατακτηθεί μέσα από αγώνες όπως έγινε πριν από 40 χρόνια. Δεν απαιτούμε λοιπόν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κατανοήσουν ή να συμφωνήσουν με τη λογική αυτή. Απαιτούμε όμως η νεολαία του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει τη σημαία του Πολυτεχνείου στο ΕΜΠ,  καθώς δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν, ιδιοκτησία του πολιτικά ευτελισμένου αυτού χώρου.

3 σχόλια:

 1. Ελπίζω οι αγώνες των νέων του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν ενάντια σε ΚΑΘΕ μνημονιακή ή μνημονιακού τύπου κυβέρνηση, δηλ. ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που δε θα καταργήσει με νόμο και μονομερώς τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους ΚΑΙ τις δανειακές συμβάσεις, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που δε θα διαγράψει το χρέος που ΔΕ δημιούργησε ο λαός.

  Δυστυχώς, προσωπικά με ανησυχούν οι δηλώσεις των Τσίπρα και Δραγασάκη (δέστε τη σχετική ανάλυση εδώ: http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/1378-2013-11-12-20-40-52), που είναι στο πνεύμα της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ψηφισμένου του προγράμματος...

  Τέλος, με αγωνία περιμένω τη μέρα που θα διοργανώσουν μια πολιτική εκδήλωση οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου, ώστε να συζητήσουμε ανοιχτά πώς θα γίνει πράξη η αντιμνημονιακή πολιτική με την Ελλάδα στο Ευρώ και στην Ε.Ε. και με τους "υγιείς" μεγαλο-επιχειρηματίες να βγάζουν κέρδη, αλλά και τον εκμεταλλευόμενο λαό να ζει καλύτερα, δηλ. μια ανοιχτή συζήτηση για το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις μιας φιλολαϊκής πολιτικής μέσα στη μεγάλη καπιταλιστική κρίση που ζούμε σήμερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλ., και για να μην παρεξηγηθώ από καμία πλευρά, δεν πιστεύω ότι οι προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά και κατ' ουσία "αντιμνημονιακές", και πολύ θα ήθελα να διαπίστωνα ότι και οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου δεν τρώνε, και δεν πουλάνε και στους άλλους, τις επιλογές της ηγεσίας τους, αμάσητες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πουλάμε τίποτα, δε φοβόμαστε κανέναν
  !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.