Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων & Εβδομάδα Διεθνούς Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στις 20 Ιούνη, 13:00, Oranienplatz, Berlin, ΔΠ

Σε μια χρονική περίοδο που εντείνονται οι πιέσεις και εκβιασμοί των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προς τον ελληνικό λαό, καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στο ξεκίνημα της Εβδομάδας Διεθνούς Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στις 20 Ιούνη, 13:00, Oranienplatz, Berlin.
Ακολουθεί το ψήφισμα-κάλεσμα που εγκρίθηκε σε πρόσφατο ΔΣ της ΕΚΒ:

https://www.facebook.com/events/1847029895521217/Συμμετέχουμε στη διαδήλωση που οργανώνεται από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και οργανώσεις μεταναστών, στη 1μμ στο Oranienplatz, Kreuzberg, την πλατεία σύμβολο στο Βερολίνο για τους προσφυγικούς αγώνες.Την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν με κεντρικό σύνθημα “Να γίνουμε η Ευρώπη της αλληλεγγύης” σε Βρυξέλλες, Ρώμη, Λονδίνο κι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες του ελληνικού λαού για μια διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η οποία τον μαστίζει εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Η κρίση αυτή παρήγαγε ένα νέο κύμα μεταναστών, πολλοί από τους οποίους καταφθάνουν στο Βερολίνο σε αναζήτηση εργασίας. Κατά συνέπεια οι ακολουθούμενες πολιτικές μας αφορούν άμεσα και για αυτό απαιτούμε μέσα από τις κινητοποίησεις μας να επιβάλουμε την δική μας ατζέντα συμφερόντων σε αυτές. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, τα μέτρα που είναι στο τραπέζι, οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον ελληνικό και αποδεικνύουν ότι τα συμφέροντα των «εταίρων» και των εγχώριων συμμάχων τους βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά των ελλήνων εργαζομένων. Συγκεκριμένα προτείνεται:
• Αύξηση του Φ.Π.Α., ενός οριζόντιου και πλέον αντιλαϊκού φόρου, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα
• Ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιφερειακά αεροδρόμια, πώληση ποσοστού στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», Εγνατία Οδός)
• Αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης που σημαίνει περαιτέρω μείωση του λαϊκού εισοδήματος
• Περιορισμοί στην πρόωρη συνταξιοδότηση και περικοπες σε συντάξεις και μισθούς
• Παράταση εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ
• Αύξηση των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή των δανείων
Καλούμε τους Έλληνες μετανάστες του Βερολίνου να αντισταθούν στους εκβιασμούς των δανειστών και να αγωνιστούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντά τους.
Συγκεκριμένα διεκδικούμε:
-Μη αναγνώριση και διαγραφή του δημοσίου χρέους για να ανασάνει ο λαός μας.
-Ακύρωση των μνημονιακών νόμων και αντιστροφή των συνεπειών των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου που καταδικάζουν το λαό στη λιτότητα.
-Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου
-Δημόσιος έλεγχος των τραπεζών που έχει ήδη ο λαός πολλαπλώς διασώσει!
Ως εργαζόμενοι και κάτοικοι στη Γερμανία, διεκδικούμε από τη γερμανική κυβέρνηση:
• την αναγνώριση και αποπληρωμή των γερμανικών οφειλών από την Κατοχή με τρόπο που να μη βαρύνεται ο γερμανικός λαός, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο,
• καμία επέμβαση σε ξένες χώρες - καμία στήριξη σε νεοφασιστικά καθεστώτα όπως στην Ουκρανία,
• γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ξήλωμα της ατζέντας 2010, και των θεσμοθετημένων ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση,
• μόνιμη κρατική χρηματοδότηση των μεταναστευτικών Κοινοτήτων.
Ως μετανάστες, δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους αυτούς που θαλασσοπνίγονται για να έρθουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή μακριά από την φτώχεια και τους πολέμους. Η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση (βλ. Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία).
ΟΧΙ στην Ευρώπη φρούριο – Κατάργηση των αντιμεταναστευτικών πολιτικών και συνθηκών!
Η ΕΚΒ αναλαμβάνει μέσω συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών πρωτοβουλίες ώστε:
-να οργανωθούν οι αγώνες των Ελλήνων μεταναστών στο Βερολίνο, ώστε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας!,
-να σφυρηλατηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού λαού, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μιας και δε φέρουν καμία ευθύνη για το φόρτωμα των χρεών των τραπεζών και της οικονομικής ολιγαρχίας στις πλάτες των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.