Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις υπέρ των αιτημάτων του λαού και ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ)!, ΔΠ

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις  με την αφορμή της σύγκρουσης της Ελλάδας με τους δανειστές της (ΕΕ, ΔΝΤ).

Πρώτο ραντεβού είναι η συγκέντρωση της Τετάρτης 11/02, 16:30, στην πύλη του Βραδεμβούργου, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup για τη Ελλάδα.


Αγωνιζόμαστε τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού όπως αναδείχθηκαν μέσα από τους αγώνες του από την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης:

Απαιτούμε:
  • τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους! Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!,
  • την άμεση ακύρωση όλου του μνημονιακού πλαισίου και των δανειακών συμβάσεων!,
  • την αντιστροφή των μνημονιακών "μεταρρυθμίσεων" και των συνεπειών τους για το βιοτικό επίπεδο του λαού με άμεσο στόχο την επιστροφή στην προ του μνημονίου κατάσταση (επαναπρόσληψη απολυμένων, επιστροφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατώτατος μισθός στα 751 Ευρώ, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, ακύρωση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, ακύρωση ΕΝΦΙΑ και άλλων αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων της περιόδου αυτής κοκ)!,
  • να πληρώσει η ολιγαρχία του πλούτου την κρίση μέσω ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος με πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής μέσω και των offshore!,
  • εθνικοποίηση των τραπεζών που ήδη τις έχουμε χρυσοπληρώσει!,
  • εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων της χώρας, με σκοπό την εκπόνηση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ανάπτυξη υπέρ του λαού και πραγματική μείωση της ανεργίας!,
  • κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των ιδιωτικοποίησεων και του ξεπουλήματος του ελληνικού δημόσιου πλούτου!,
  • ριζικές δημοκρατικές αλλαγές που θα φέρουν το λαό στο προσκήνιο για να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του (απλή αναλογική, απόδοση των ΜΜΕ στο λαό, θέσπιση Συντάγματος που να διασφαλίζει τα λαϊκά δικαιώματα, εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, εξολόθρευση των φασιστών από το κράτος)!
Στηρίζουμε κάθε φιλο-λαϊκό μέτρο της νέας κυβέρνησης, αλλά οι διεκδικήσεις μας ορίζονται μόνο από τις ανάγκες μας, κι όχι από τις απαιτήσεις των δανειστών!

Δε φοβόμαστε τη σύγκρουση με τους δανειστές μας, την ΕΕ, το ΔΝΤ, δεν υποθηκεύουμε την εθνική μας ανεξαρτησία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ!

Καλούμε:
  • το γερμανικό και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς να αγωνιστούν στο πλευρό μας! Να στραφούν ενάντια στις τράπεζες και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που φόρτωσαν τα χρέη στις πλάτες τους!
  • όλους τους φορείς του ελληνισμού (κόμματα, συλλόγους) στο Βερολίνο να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης των αγώνων μας!
  • την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου να ηγηθεί των αγώνων αυτών μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χρειάζεται το ονοματεπώνυμο και το e-mail σας για να δημοσιευτεί το σχόλιό σας, το οποίο επιπλέον αναθεωρείται από το διαχειριστή πριν δημοσιευτεί.